En helg med Sofia och Kicki

Denna helgen har jag haft finbesök här i Waterford, Sofia och Kickan tog sig hela vägen från lilla trollis och hit ut till den lite smutsiga staden Waterford! men vilken helg vi har haft, de var längesedan jag skrattade så här mkt på så liten tid! hehe! Ni få själva se på bilderna! =)

             


Planeringsmöte - och vilket möte sedan!

Idag har vi haft hela ligan hemma för att planera in vart vi vill åka och när vi ska åka så håll i er för här kommer listan! 
¤ Killarney - weekendtrip
¤ Galway - weekendtrip
¤ Rock of Carshell - daytrip
¤ Tipperary - daytrip
¤ London - weekendtrip
¤ Killkenny - daytrip
¤ Wicklow mountain - daytrip

Detta är utöver då min familj (minus broder) kommer till Dublin samt min weekend med Sofia o Kickan som förövrigt börjar i morgon eftermiddag! Yäy! Så jag säger byebye till shopping och hello till timmarna på buss!

ps. jag har även signat upp för kickboxning, haha, de ni ;) Ds.

CORK!

Gårdagen spenderade vi i Irlands näst största stad Cork, det var en jättefin stad med en stor och bred shoppinggata som till och med innehöll H&M. Dock spenderades ingen tid alls på denna gata då vårt mål för dagen var att se så mkt sevärt som möjligt! Vilket vi gjorde! jag tog på mig rollen som tourguide och tro det eller ej men vi gick inte vilse en enda gång! vi vandrade i ca 5 timmar runt hela staden och hann se; St Finbarre´s cathedral, University College Cork (W.I.T släng er i väggen säger jag bara), Cork city Gaol, Shandon Church och The english market. 
Vi tog en guidad tour inne i fängelset som fungerade så att man fick en bandspelare och ett par hörlurar sedan fick man följa instruktionerna på bandet som berättade vart man skulle gå och historia om den platsen! mkt intressant faktiskt, vi gick även in i Katedralen och fick då en snabb genomgång av dess historia från damen som jobbade där! På universitet fick vi en aha-upplevelse om att vi valt fel! universitetet var stort och med massa grönområden och hur fint som helst! Shandon church var tyvärr stängt vilket var en liten besvieklse eftersom man där kunde gå upp för alla trappor och sedan få ringa i kyrkklockan och även få en underbar vy av hela staden! men men! Givetvis ska ni även få lite bilder från denna underbara utflyckt! :)

     
The English food market bjöd verkligen på allt man kan tänka sig från kakor, fisk, kött till te och grishuvuden!

     
Denna katedral är som alla andra fantastiskt byggd, fönsterna imponerade på mig ngt fruktansvärt, mannen som designade kyrkan gjorde det nämligen som så att fönstren var målade som bitar utav biblen eftersom alla på den tiden inte kunde läsa, så om man följde fönstrena runt kyrkan så fick man bilder från hela biblen! Jag passade även på att tända ett ljus för morfar, farmor, farfar, Madde och alla andra som inte längre är med oss!

       
På UCC låt Lewis Glucksman Gallery vilket tydligen var ett utav de 1001 byggnader man måste se innan man dör - så check på den! :)

       
I fängelset hade de satt upp vaxdockor för att illustrera de personer som en gång vart fångar i fängelset! Lite läskigt att se men sjukt bra gjorda!


Här var då det klocktorn som vi hade kunde gå upp i men nästa gång då jäkla ska jag springa upp!

       

     
Man måste ju ha lite roligt också när man är på resa! Vill bara påpeka att Sverige (jag) vann tre av tre matcher mot Danmark (Sabine) på luftmadrassracet!


Och tillsist då en bild på min tourguidingskill som visade sig behövlig! Jag fick till och med en applåd när vi var färdiga! ;)


2 år - how can that be?!

I dag, eller rättare sagt runt 02.00 i natt så är det exakt två år sedan som en av mina underbara vänner lämande det som vi kallar för jordelivet.. i mitt huvud har jag spelat upp våra sista dagar ihop, de sista minutrarna då du var vid medvetande, vad jag sa, hur du såg ut, vad jag kände och tänkte då kan jag minnas lika bra som om det var igår.. det kommer nog aldrig att försvinna.. Jag vill minnas våra roliga stunder, de fester vi var på och hade, misstag vi gjorde som vi senare skrattade åt eller alla dina konserter som jag var på, stolt för att känna just dig! Jag minns dem, men ser nog mest det sista året, det sitter så inprätat i mig, när jag vill kan jag stänga mina ögon och se dig på Uddevalla lasaret, eller hemma i din sjukhussäng! Jag minns men jag försöker minnas det andra med, men jag är nog inte riktigt där ännu.. men jag närmar mig! Nu tänker jag på fjordfestivalen och på en av dina fester då soffan gick mitt i tu, det var en lyckad fest och vi har skrattat mkt åt det! Jag kommer komma försent till skolan nu, men jag bryr mig inte riktigt, känner mig lite tom idag! Jag minns dig med glädje, jag minns dig med sorg, jag minns allt som du var och hur vi var! Min tatuering kändes lite öm idag, inte konstigt den är ju för dig, så på din dag då ska den nog ömma.. Madde, vart du än är hur du än är, jag tänker på dig och saknar dig idag!


R.I.P M.C.D


en liten översikt!

Denna vecka har vi köpt gummistövlar, käkat tacos hos Sabine, käkad hemmagjord pizza alá Elin o Sanna, gått ut ggr 2 och tillslut haft en bakisdag.. det har varit underbart roligt, men ni vet vad man säger! en bild säger mer än 1000 ord ;)


nya stövlarna.. vi är redo för hösten ;)

     


Min nya danska vän och jag! 

      


En dansk, en italienare, en svensk och en tysk! för att citera en förvirrad irländare "how the hell did you guys find eachother?!"


hektiskt liv - eller inte..

Ja man kan ju inte säga att vi stressar ihjäl oss - inte ännu iaf! även fast vi pusslade ihop vårt schema så gott det gick så har vi ändå en hel del håltimmar som mest går ut på att sitta av.. eftersom vädret även är så ostabilt så vill man gärna inte gå hem imellan eftersom man inte vet om det kommer ösregna när man sedan ska tillbaka.. tro mig så fungerar det! Dessutom är alla klasser inställda i morgon så vi fick en exta ledig dag, vilket givetvis ska firas men en utgång ikväll! :D ska bli guld att komma ut lite igen, har ju knappt festat på hela sommaren!
Just nu finns det faktiskt inte så jättemkt mer att tillägga.. helgen är redan planerad (givetvis) det blir ev en dag på stranden med utekväll i morgon (beror på väder) sedan är det harvest food festival här i Waterford på lördag som avslutas med dunderfest hos några grannar till oss.. tillsist har vi ju givetvis en bakisdag planerad hos våra trevliga tyskar i Tramore (staden vid stranden) med ben&jerrys o amerikanarna bidrar med smusch (smält marsmallows mellan två kex) men oroa er inte kära läsare.. jag har sprunget flera gånger denna vecka redan så jag är fit 4 fight ;)


tbx till gymnasiet..

.. med flera olika lektioner varje dag.. pust och stön! så här kommer min vecka se ut!

Måndag:
12.15 Professional oral communication
14.15 Professional oral communication
15.15 Design and Delivery training

Tisdag:
9.15 Managing for professionals
11.15 Entreprenurship
14.15 Professional oral communication
16.15 Sponsorship and event marketing

Onsdag:
10.15 Sponsorship and event marketing
13.15 Desing and delivery training
16.15 Entreprenurship

Torsdag:
9.15 Managing for professionals
10.15 Managing for professionals
11.15 International marketing
13.15 Sponsorship and event marketing
14.15 Entreprenurship
15.15 Design and delivery training

Fredag:
9.15 Professional oral comminicaton
11.15 International marketing
12.15 International marketing

För er som undrar så har min reskompis och granne exakt samma schema som jag så det verkar som vi kommer se mkt av varandra denna höst ;)
Lite besviken att jag måste läsa på fredagar men men, det var ett helvete rent ut sagt att få ihop dessa kurser så jag är otroligt glad att jag iaf har 6 st som passar ihop!

Så imorgon kl 09.15 börjar det på riktigt och jag är sjukt taggad! =)

så vad har vi gjort de senaste dagarna då?!

                        
                                                  

sammanfattningsvis; Vi har; sett äkta riverdance, surfat, gått på hike, shoppat, träffat massa underbara människor och till slut, anledningen till att vi åkte till Dublin idag, jag har köpt min "måste-ha" väska!


fullt upp på Irland!

JA ni här har det verkligen varit fullt upp.. hela tisdag och torsdag spenderades med att trycka in information om ALLT i huvudet! Dessutom skulle man passa på att lära känna människorna runt om kring oss, det är MYCKET (läs för många) fransmän här! anledningen till att jag skriver MYCKET (läs för många igen) är för att de gillar att prata franska med varandra och alla runt omkring! tror dock att en snubbe fick sig en liten tankeställare när ahn började prata franska med moi och jag fräste tbx "there are more than french people here you know!" själv tyckete jag att det var ett mkt bra svar på vad han än frågade mig på franska.. Jag och Sanna är som förväntat de enda svenskarna här, men vi sköter oss ganska bra med att representera vårt land.. många gånger har vi inte ens behövt säga att vi är från Sverige (vilket är den första frågan alla frågar varnadra här!) utan de tittar på oss och säger "Swedish right?!"

DET STORA IDAG DOCK var att vi har SURFAT!!!! det avr otroligt roligt och svårt! min tanke var "hur svårt kan det vara att stå på en bräda, man ska ju bara stå där!" mkt visade det sig.. jag lyckades dock stå upp ett par gånger men tillslut var man så trött i armar, ben, huvud, mage, ja allt så att man bara följde med brädan in! jag lyckades (givetivs) bli träffad av brädan i huvudet, magen och  av ngn underlig anlending även ryggen så jag är lite öm nu kan man säga! men det var fantastiskt väder så nästa gång det är bra väder och jag är ledig så ska jag slänga mig ut till Tranmore och hyra bräda o kläder! bara 15 euro för 2 timmar! riktigt bra där! =)

Imorgon blir det Dublin så kvällen kommer spenderas framför datorn med godis och en god film! =)

Bilder kommer när jag har fler ;)

så var denna vecka planerad ;)

Idag slog vi till och hade tre stycken utbytesstudenter över nu ikväll, utan att fatta hur så hade helt plötsligt hela vår vecka blivit planerat! 

Torsdag - partyday
Fredag  - surfingday
Lördag - Dubllinday (bara för att jag vill ha en väska som jag såg på Urban Outfitters men inte köpte när jag o Sanna var där, så nu måste jag verkligen köpa den! hehe)


Såg även en statusuppdatering på facebook av min underbara Sofia som skrev, jag citerar; "Resa bokad och klar. Vill se Elins reaktion när hon inser att vi har bokat utan att fråga, den lilla planeraren inom dig lär få panik... :D"
För er som undrar så innebär detta att jag vet inte vilka "vi" är eller när resan är bokad till! så jag väntar nu på lite information.. Sofia - vill du berätta ngt för mig kanske?!

lycka till mamma!

Min mamma som är ganska oteknisk av sig har nu köpt sig en telefon av denna sort:

 

Så jag säger bara Lycka till morsan! du lär behöva det ;)

(Bilden är lånad från Google)

RSS 2.0