julkänslan är på g..

För typ två veckor sedan fick jag ett paket av mammi o pappi som innehöll två chokladkalendrar.. en till mig och en till Sanna (rättvist ska det vara!) Idag fick Sanna ett paket av sin mamma som innehöll två paket julskum, ett till Sanna och ett till mig (rättvisan håller sig framme!) Så nu här jag världens julkänsla här på mitt lilla rum i lägenhet 7:24 Riverwalk, Waterford, Irland! 


julkänsla :) 


ett meningsutbyte mellan mig och min lärare i internationell marknadsföring

(Jag) - Hejsan
(Lärare) - hej, oj det där är en hemsk mössa!
(Jag, aningen överruplad över hans ärlighet) - Det är en VARM mössa!
(Sanna, till mitt försvar) - det är en Irländs mössa!
(Jag) - Precis!

Irländare är ärliga människor, det måste vi ge dem.. men aningen oförskämda också.. hrm..


adventstid och snö!!

igår var kom det snö och då passade jag o mina kära rumskompisar på att leka lite.. :)
 









och igår kväll var vi på julmiddag hemma hos våra tyska vänner ute i Tramore, att vi inte höll på att komma hem är ju en annan historia :)




på irland stannar allting till när det kommer lite snö, inga bussar går, inga taxiar kör och inget fungerar.. vilket vi märkte efter vi kom ut till Tramore, men med lite tårar i ögonen kan man få vem som helst att köra en vart som helst så vi kom hem i alla fall! ;)


Glad advent alla glada, vi tänder några ljus o håller värmen :)


snö...


..det hade jag ju inte räknat med att vakna upp till!


och så ska tyskland rädda världen - jaha!

Vi har en hel del tyska kompis här, av två anledningar, de är så himla många av dem och de var de enda som intreserade sig för att prata engelska med oss de första dagarna! Jag gillar mina tyska vänner det är inte det men jag är så otroligt trött på deras tjat om att de kommer rädda Irland och därmed hela EU...
   Som ni säker vet, eller som jag iaf hoppas, så ligger Irland välidt risigt till, de har gått så sjukt mkt minus detta år, vågar inte ens tänka på hur mkt.. och vi märker av det, verkligen, från vecka till vecka när vi går till stan så har affärer stängt och idag pratade vi med några Irländska kompisar som var aningen deprimerade och hotade att följa med oss hem, imigrera till sverige helt enkelt.. iaf Irland ska nu få pengar av EU, flera hundra miljoner euro för att klara sig ur krisen.. Tyskland bidrar tydligen med ganska mycket av det men det tror inte tyskarna, de tror att tyskland betalar ALLT. jag skojar inte!! varje dag de senaste två veckorna har vi fått höra på klagomål från våra tyska vänner som är så irriterade på att tyskland ska behöva betala, ge ngt till ngn annan! hallå?! hur man dom med?! vi två Svenska representater försöker varje gång (eller iaf i början) att inflika att det är inte bara Tyskland och det är ju detta som är meningen med EMU, att hjälpa och stötta varandra.. men tror ni dom lyssnar?! NEJ, det gör de inte, utan de fortsäter att mala på om hur mkt pengar tyskland ska ge och bla bla bla.. och det är inte en, nej det är alla som klagar, igår satt vi o pratade i sofforna i skolan jag och sanna och då kom det en tysk kille som vi känner lite granna men inte pratar med så ofta, iaf, han satte sig ner med oss och det första han sa var "har ni hört hur mkt Tyskland ska betala för Irland"... "JA vi har HÖRT det" svarade vi.. sedan fick vi talet igen, om hur Tyskland stöttar upp hela EU.. aningen egoistiska får jag lov att säga!
Fast det bästa var igår när sanna fick ett bryt på dem.. efter att de pratat ett tag och vi vart tysta så smäller hon av med "Ja men Sverige ska ju GE pengar till dem, inte låna utan GE, för det är så man gör, är man stark måste man hjälpa de svagare, just de!" tyskarna såg lite förvirrade ut ett tag och så var de tysta ett tag.. men sen började de igen..
så för att sammanfatta, "tack tyskland för att ni räddar världen, vi är så tacksamma" (läs ironin)
"kan ni hålla klaffen nu!"

Elin hon är en jäkel på att hålla presentationer.. ;)

Ja ni, det visste ni inte va?! hehe!
Jag hade min första individuella presentaion i fredags! kursen handlar om att vi ska lära oss prata inför folk så vi fick välja vad vi ville att prata om så jag valde Vinter i Sverige.. alla lyssnade spänt när jag pratade om Lucia, Liseberg och ishotellet.. och jag fick jättebra kritik efteråt av min lärare, hon sa att hon var så inne i mitt tal så hon missade att skriva under tiden, och det är ett riktigt bra betyg :) hehe, så det var ju roligt, fick även höra att min engelska var superb! :)
Så idag var det dags för presentation nr 2, en presentation i 25 minuter om hur man ska göra för att hålla en presentation! efteråt så var alla helt tysta, sedan hörde vi hur en tjej sa "shit now ours will have to be even better"! hehe, läraren sa att den var "brilliant" och det var ju roligt :) fick även kommentaren "I almost shit my pants when they were finished, that was sooo good!" :) vi var först ut och alla har samma ämne så vi satte verkligen press på de andra kan man säga :) Så förhoppningsvis blir betygen realtivt bra efter detta halvår! :)
Nu till nästa arbete.. bara två kvar nu! jäj :) eller ja plus två personal reflextions, ett in-class exam och en riktig tenta! men sen så! :) jäj!

25 dagar kvar!

Sanna överraskade mig med en almenacka mellan våra dörrar! på den hade hon räknat ner från 26 dagar tills vi åker hem! och det var i går så nu är det bara 25 dagar kvar! ska bli så gött att slippa alla lata Irländare, de kan vara otroligt sköna emellan åt men när man faktikst måste arbeta med dem eller är beroende av dem för att faktiskt göra något då är de som en finne i ----- .. om man ska uttrycka sig fint! Om två veckor i dag börjar vår tentaperiod, vet vi när vi ska göra tentorna?! nej, för det är det några Irländare som sätter ihop! Och det där med att jobba är inget de är ngt för.. Jag hoppas för övrigt att jag ska ha tenta om exakt två veckor för då kan jag åka hem tidigare och mamma slipper känna sig så stressad på lördagen! men det återstår ju som sagt att se eftersom det hänger på några odugliga Irländare!! suck!

fotosession..

med några egobilder..


några otroligt söta hus på vägen ner till stan :)


en otroligt organiserad graffitvägg inne i stan..

denna stad är inte riktigt byggd för mig..

;)

En mkt givande och underhållande dag!


Bor ju här i kära Riverwalk (studenlägenheterna kallas så) och här går allt sönder! Var precis nere hos den franska tjejen och åt frenchtoas (+pannkakor + chokladkaka) och när hon skulle dra ut fläkten så åkte hela luckan av!! haha! jag o sanna skrattade så vi grät här just åt detta, stackarn såg helt förstörd ut när luckan kom av.. :D

Grattis min kära fader

Idag är det farsdag, en dag då vi ska komma ihåg och fira våra pappor, dagen då vi inte ska tjata på dem att köpa en ny dator, tapetsera om huset, måla om, köpa en ny båt, bygga en inbyggd veranda, ge mig fina julklappar, bygga en till veranda - denna gången i stugan.. nej idag ska han inte få höra på allt detta idag ska han bara på höra ett stort grattis! Så GRATTIS Pappa Leffe Karlsson, idag är din dag! =)


Mina fina föräldrar i Dublin :)



Så tillbaka till mig :)
Igår så var vi i den 4e största staden på Irland, rättare sagt Limerick! Så ni är de alla fem gjorda; Dublin, Cork, Galway, Limerick och Waterford. Jag hann typ inte se något utav Limerick dock för vi var i ett slott utanför och fick bara en timme i Limerick men jag har vart där, det är en ny prick på kartan, noga med det!
Jag har tyvärr inga bilder, tråkigt - jag vet! men jag hade med min nya kamera och det spöregnade hela dagen så det gick inte att ta några kort alls.. sedan fick man ju inte ta inne i Slottet så det var ju kört..
Igår var inte riktigt min dag dock, fick en varmchoklad över min fina (dyra) kappa.. så den ska nu till kemtvätten! tråkigt men sant..

I fredags var vi på filmen RED och jag säger bara SE DEN! jag har nog aldrig skrattat så mycket på en bio förut.. det var en parodi på en actionfilm, jag hade missat att det skulle vara en parodi när vi gick in i salongen så det var ju en smärre chock blandat med förvirring den första halvtimmen men sen så, jag skrattade så jag grät!

Nu däremot ska jag och Sanna ut på fotosession, vi ska med våra nya kameror nu vandra ner till stan och ta bilder, solen skiner och vädret är som bara det bästa av höstväder kan vara! Sedan ska vi ner två våningar till en fransk kompis och äta Frenchtoast - ironi!! :D men det ska bli gott :)

Sedan fortsätter plugget..   

vardag..

ja nu är det verkligen vardag igen! fast vår vardag har blivit lite bättre nu, till exempel så börjar vi inte längre kl 9 på tisdag och torsdag utan klockan 11! så det är därför jag har tid att sitta här nu och skriva lite.. egentligen ska jag tvätta.. men det är tråkigt!!!
Irland ja, det är jag färdig med nu! Nu vill jag bara att det ska bli den 17e december så att jag kan åka hem och pack om och resa iväg igen! för den resan vill jag inte ska rusa förbi! Men sen så ska det bli så skönt att komma tillbaka till Växjö och få tillbaka MIN lägenget! Min lägenhet där det alltid finns varierad mat i kylen, där alla kryddor finns och där ingredienserna och möjligheten till att baka vad som när som alltid finns! där det bara är 200 m hem till sofia och två trappor ner för att komma till kristian och där skolan endast ligger 2½ minut från mitt hem och där krogen ligger nära! =) dit ska bli skönt att komma tillbaka!
Hösten är verkligen här nu med regn varje dag, blåst och en råhet som går igenom märg och ben! Missuppfatta mig rätt, jag gillar Irland och jag trivs, men nu när hösten börjar komma och vi har gjort alla resor som vi planerat då hade det vart skönt att komma hem lite..
Nu vill jag bara be om ngt, kan vi alla be till vår högre makt att den dära vulkanen på Island inte får ett utbrott innan jag hunnit hem - till USA och sedan tillbaka hem igen! tack :)


(kanske inte rätt vulkan men en snygg bild)


RSS 2.0