Idag ska jag ska berätta en liten (men sann) historia för er om ett stort monster

Allt började igår kväll, klockan kan väl ha varit runt halv tio, låg jag och tittade på The edge of darkenss (en film med Mel Gibbson som inte alls var som jag trodde men mkt bra). I denna film blir Mels dotter mördad (ingen hemlis står på omslaget) och efter det är det ett tumult i filmen med flera scener där folk skriker. Jag lyssnar på dessa skrik, men ett av dem låter inte som ett filmskrik, det låter mer som ett skrik där någon på riktigt fruktar för sitt liv, ett skrik som kan ge den modigaste personen kalla kårar! I skirket kan jag urskilja mitt eget namn, det är någon som kallar på mig jag hör "Elin kom då, EEEEEEELLLLLLIIIIIIIIIINN"... Jag inser relativt snabbt att detta skrik inte kommer från min dator utan egentligen från rummet brevid mitt - rättare sagt Sannas rum! Jag slänger av mig filten, pausar filmen och kastar upp min blytunga dörr.. Vad jag ser är Sannas ben som försvinner in i hennes rum och nu är det inte längre någon tvekan, skriket kom från henne.. Jag lyckas ställa upp min dörr (annars blir man utelåst) och springer (Eller tar ett stort steg kan man säga) in till Sannas rum där hon stor och skakar med blicken fäst på sin badrumsdörr! Till och med den dummaste av människor kan här inse att vad som än orskakade Sanna att skrika på detta sätt nu är bakom den stängda dörren! Sanna förklarar men konstiga och osammanhängande ord att den största, brunaste, hårigaste spindel som hon någongång sett i verkliga livet nu är i hennes badrum! Som den hjälte och orädde person jag är (läs detta med mkt ironi) öppnade jag försiktigt badrumsdörren.. Vi beväpnade oss med var sin sko och sedan var vi beredda på att möta detta monster! Sanna jagade ut den bakom handfatet där han gömt sig och sedan slog vi, hårdare och med större skräck och hat än vad vi någonsin tidigare gjort.. hans ben flög (en överdrift) över hela badrummet och tillslut var den jäkeln död! När allt var över stod vi som två statyer och tittade på den döda kroppen som låg på dadrummsgolvet, rädda för att han som alla onda varelser i filmer skulle attakera igen! men det gjorde han inte! Den natten sov jag oroligt och drömde om den stora basilisten i den tredje Harry Potterfilmen.. inte heller så trevligt! Även fast han nu är död och nedspolad så vågar jag ändå inte ens blinka.. vem vet han kanske inte var ensam!

To be continued..


vi har faktiskt också sol

.. och då gäller det att passa på!


på syrrnas begäran!

kommer nu lite (med betoning på lite) bilder på huset i övrigt!

       
Vårt hus fram och bak plus receptionen!

 
Det lilla kök/tv-rum som vi har =) (tur att ja har mkt film på datorn!)

(klicka för större bilder)

Tranmore..

Nu på förmiddagen tog Jag o Sanna oss en liten busstur ner till Tranmore som är ett litet samhälle ungefär 10 minuter från Waterford och som har en otroligt fin strand! Stranden sträckte sig typ ett par kilometer längst staden! Största delen av staden låg dock uppåt, ja precis uppåt! vart man än skulle (från stranden) så möttes man av en ofantlig uppförsbacke! Men det är bra rumpträning ;) vi hade fixat med oss lite mackor som vi käkade på stranden där vi satt i långbyxor och långärmat medan folk runt oss låg i bikini o badshorts! tyfdligen hade vi aningen olika uppfattningar om vad som klassas som badväder!
Vad eftermiddagen blir får tiden utvisa..
Lite bilder som vanligt dock ;) (de tre första är för mor o fars skull)


Min dubbelsäng! (enda i lägenheten med dubbelsäng!)


Mitt handfat..


Min toalett!


Tranmore beach


Åt andra hållet!


Bevis på att jag vågade doppa fötterna!


Har alltid velat ta en sån här bild! =)


Det blåste även på denna ort!


som sagt - rumpträning!


WATERFORD!!

Nu är vi äntligen framme här i Waterford och har checkat in på vårt boende! för tillfället ser det ut som ett vandrarhem men ge mig någon dag kära människor så kommer det snart bilder på ett fint, mysigt boende och inte ett vitt sterilt boende! Förhoppningsvis kommer även då att värmen ha kommit upp i normal temperatur så att man slipper frysa rumpan av sig varje gång man lyfter på den! Mitt rum har nu lika dåligt läge som kristians lägenhet på campus! med andra ord så ligger det precis vid ingången så alla som kommer och går kan ta en snabb titt in till mitt lilla krypin! det positiva i det hela är dock att det är en fotbollsplan precis utanför där män i yngre vuxenåldern (typ jag) spelar..
En upptäckt! som jag precis gjorde var att det är otroligt lyhört här, mitt o Sannas rum ligger vägg i vägg och jag hörde vart enda ord som hon sa till sin pappa nyss.. så keep it down Sanna ;)
Nu ska jag gnugga liv i mina stackars förfrysna fötter och sen äta lite glass ;)

Dublin - den kalla staden!

Idag har vi...


...sett statyer av sand!



.. sett fina byggnader!


.. sett fler fina byggnader


..lekt


..blåst bort


.. och frysit!

Ikväll blir det kanske en bio, vem vet?!

Det är höst i Dublin idag!

Ja du här kan man verkligen snacka väderförändringar! Idag har det Blåst, regnat och vart strålande sol! – i intervaller om ca 3 minuter.. ungefär som den där låten med galenskaparna.. 3 minuter massa regn o 3 minuter strålande sol sedan 3 minuter där hövvet blåser av..

Nu ligger jag och Sanna här i vår GIGANTISKA säng, den är typ 2 meter bred och det bästa är ju att täcket (ett täcke) är lika stort, så vi behöver inte slåss om det! Dock har det visat sig att vi båda pratar i sömnen så vem vet vad vi ligger och snackar om under natten!

Idag har vi sett lite mer av Dublin, dock tack vare att vi gick vilse.. men vi fick se en del! Skaffade också nytt mobilnummer så för er som vill ringa mig här på den gröna ön kan ringa 00355-0871675196 så svarar jag =)

Nu ska vi snart ut och käka mat, jag är ofantligt sugen på pasta så det får de bli! Idag va inte kameran med lika mkt men lite bilder blev de allt! =)


Vi hittade en butik i Sannas smak!


Världens hatt!


Hanna du kommer älska denna affären!


Sanna hittade ett "måste-ha" paraply (bra i detta land)


Jag och Dublin!


Dublin dag 1

Dublin dag ett som egentligen var igår började med att vi blev körda av en otroligt trevlig och pratglad taxichafför till vårt hotell, tydligen ligger det på den dyrare sidan av Dublin men mitt på den stora pubbgatan! hehe! Eftersom vi var för tidiga fick vi ju inte checka in så vi tog oss en tur på den dyrare sidans shoppingata, fast först käkade vi en äkta Irländsk frukost med korv, ägg o bacon! inte så bra men vi var ju tvugna att testa! Sedan hamnade vi på en gatuteatert om Shakespear (någonting med comedy) den var lite rolig faktiskt.. när vi sedan gick tbx till hotellet hamnade vi mitt i ett demostrationståg för gayäktenskap.. var lite underligt faktiskt men vi  nästlade oss ur det ganska snabbt! =) Nu ska vi snart ut på stan igen, dagens ärenden blir att fixa Irländska telefonkort till oss och även lite shopping! ;)
Lite iblder från igår




De var mkt streetshower på vägen!


Shoppingcentret!


Sanna!


Fan ta dig googletranslator! =) 




Var ju tvungen att testa en äkta Guiness ;)

Nu bär det av ut igen! =)

Nu är vi här!

Så nu sitter vi här, jag och Sanna på vårt fyr stjärniga hotell mitt i Dublin! Yes u know it! Nu har vi sovit i två timmar och ska ut och äta! det kommer en längre utläggning snart + bilder men jag är grymt hungrig så den kommer sen! =)


ECLIPSE!!

Jag är helt fast i Twilight serien så det smärtar mitt hjärta att säga att jag ännu inte har sett den tredje filmen i ordningen! men snart ska det bli ändring på detta! om ca 1,5 h ska jag hämta upp Sofia för att köra den tråkiga biten upp till Göteborg och sedan kliva in i en biosalong med en stor (!) låda popcorn och en läsk och sedan drömma mig bort i Taylor Lautners underbara ögon och muskler! can´t wait!
Packningen ja, kanske ngn undrar över, vet att min mamma gör det iaf, den går mkt sakta framåt! insåg här för en stund sedan att jag inte kommer att få med mig allt jag vill (skräll) men det är ett senare problem! packningen skall göras i morgon mellan 9-14 sedan får det vara klart vilket det är det eller ej! nu är det bara Taylor och Eclipse som gäller! =) mumma!

Bilder från Vetlanda


Jag,Lollo och Sofie!


Lollo o Jessin


Matlagning i full gång!


Grabbarna grus! Fredrik, Emil och Jessin


Grillmastern är på plats! (jag alltså, inte Fredrik)


Jenny och Sofie!


Så fina efter 5 matcher basket, ett dopp i en skiten sjö men innan de våldsamma spelen!


Detta var Vetlanda (lite iaf) det var en underbar helg så jag tackar alla inblandade! =)

Tbx på allvar!

Ja jag vet att jag är grymt dålig på att uppdatera här men nu ska det bli ändring på detta! På söndag flyttar jag till Irland och då är det ju meningen att jag ska blogga så att mor o far kan ha koll på mig hela tiden! =)

Vill även berätta att jag har tatuerat mig! =) Yes o yes! en grymt fiin roddbåt med en man i och ordet believe under! den blev jättefin, precis som jag ville ha! bild på detta kan jag lägga upp senare om det önskas ;)

nej men det var väl allt för nu! skulle ju bara meddela att jag lever o har hälsan o lovar skriva massa roligt nu snart! =)

jag hade skrivit världens utläggning..

men pga pappas dumma internet får ni inte läsa det! men men! var i Vetlanda i helgen med Boston gänget och det var grymt kul! till helgen drar jag ner till min goa Sofia sedan så är det dags att flytta över till Irland! =) vi flyger den 22e o de ska ´bli grymt kul o skönt! men först 3 arbetspass kvar.. kämpa som den gamle majsan skulle sagt! =)
bilder kommer senare! =)

RSS 2.0