om en bild säger mer än 1000 ord - kolla in detta då!

               

Galway, Dublin och sedan Wicklow mountains!

Ja ni kära bloggläsare nu kommer jag vara borta ett tag! Om ca 30 minuter kommer Kathrin och hämtar upp mig och Sanna och så ska vi påbörja vår 4 timmars resa mot Galway! I Galway förväntar vi oss en fantastiks natur och en underbar stad! har ni någonsin sett P.S I love you så vet ni vad jag pratar om! =) På måndag forsätter sedan min tur över landet till Dublin där jag ska möta upp inga mindre än MAMMA, PAPPA, HANNA och VIKTOR!!! vi ska fyra underbara dagar i Dublin (redan bestämt) ;) På torsdag kommer några tjejor härifrån upp till Dublin och så ska vi spendera dagen med shopping och grejs där, sedan på fredag bär det av mot Wicklow Mountains där vi kommer se ännu mera grym natur, som jag kommer fota med mina nya KAMERA!!! :D sedan på fredag kväll åker vi tillbaka hit till Waterford! så för att göra en lång historia kort kan jag säga att jag kommer inte blogga på ett tag! men sen när jag kommer tillbaka kommer det vara grymma bilder som uppdateras!! =)

hej så länge!

jag måste bara berätta vad som hände en av de första dagarna i skolan..

jag känner mig nu redo att delge detta som hände mig en av de första dagarna i skolan när jag skulle gå in i bibblan! jag och sanna har skrattat åt detta nästan varje dag sedan dess men nu vill jag även att ni ska skratta med mig ;) och nej Kristian, man måste inte ha vart där för att fatta! ;)

Bör tilläggas att denna dag hade jag min stora ryggsäck på mig! Så: jag skulle som sagt gå in i bibblan.. för att komma in i vårt bibliotek så måste man gå igenom en snurrdörr, denna dörren har som de flesta snurrdörrar tre olika "bås".. Sanna var i "båset" framför mig och jag gick in mitt "bås" precis när jag började putta på dörren för att få den att fortsätta snurra, då hoppar en kille in i mitt bås, (han hade lika stor väska som jag!), detta resulterade givetvis i att vi fastnade mitt i snurren eftersom jag blev för chockad för att fortsätta gå.. mina tankar var "va fan hände nu, vad tar han sig till", hans reaktion när han insåg vad han gjort var "opps!".. efter lite gruffande kunde vi tillslut fortsätta gå och putta på dörren med ministeg.. när vi äntligen lyckats knuffa dörren hela vägen runt, där jag möts av Sannas enorma chockade ögon, så går han bara iväg inte säger han "sorry" eller nått.. så där står vi som två fån, tills vi börjar gapskratta!! 

nu har jag suttit här själv vid datorn och garvat i typ 5 minuter medans jag skrev detta.. hehe.. för att citera Sofia; så kan de gå när inte haspen är på.. ;D  

Rock of Cashel, Mitcheltowns Gave - o ngt vi hittade på vägen..

Jag måste bara säga att jag har upptäckt mitt sjätte sinne! Jag kan få folk att göra som jag vill, oavsett vad de gäller! Hur jag upptäckte det?! ja du det är en rolig historia det.. :D Vi skulle hyra två bilar för att köra till dagens utflyktsmål, Kathrin skulle köra den ena och jag den andra. Vi var de enda som kännde oss bekväma nog att köra på fel sida vägen.. Så var i alla fall fallet för Kathrin, för mig handlade det nog mer om att jag inte litar på ngn annan än mig själv på vägen.. men men! I alla fall! När vi kom till biluthyraren så fick Kathrin, som är 25 år, sin bil först! När det sedan var min tur att få min bil så tittade killen bakom disken upp med en chockad min och sa "men du är ju bara 22, det är ett problem!" (man måste vara 23 år för att få hyra bil i Irland) sedan skedde en massa meningsutbyten mellan mig och killen och för att göra en lång historia kort så kan jag ju säga att han fick ringa sin chefs chef för att få tillstånd att hyra ut bilen till mig! samtalet tog ungefär 20 minuter där han fick svara på massa frågor men det slutade i alla fall med att jag fick bilen! hehe! men BARA för denna gången, så nu är jag den enda 22 åringen som någonsin fått hyra en bil från den firman! de ni ;)

Vi tog i alla fall och packade in alla 10 människor i två fiestor från Irland och en smartcar från Tyskland och körde ca 1,5 timmar till Rock of Cashel som är en gammal abbey.. vet inte riktigt det svenska ordet.. Vädret var underbart, strålande sol, lite kyligt men hur härligt som helst! Vi hittade även en gammal förstörd kyrka som vi kickade runt i. The Rock of Cashel är tydligen Irlands mest besökta platser.. Sedan körde vi vidare mot Mitcheltowns Gave, en grotta där vi fick gå på tour ca 20 meter under markytan! lite läskigt och tyvärr fick vi inte ta kort där innefrån men ni ska få se de fina från första halvan av dagen iaf..
Vill bara tillägga att snart kommer bilderna vara mkt finare då min KAMERA snart kommer hit med familjen! :D en vecka och en dag kvar nu!! :D















Hur kan man inte älska detta ställe??!

Förbannad är jag - om vi nu ska snacka känslor!

Idag, jag upprepar idag är jag extremt förbannad! detta är på grund att IDAG, en gång till IDAG fick vi reda på av vår lärare i Entreprenörskap att vi ska lämna in en 6-8 sidor lång rapport om en affärsidé som vi har, rapporten ska inkludera en undersökning av den potentiella marknaden, äkta siffror på vad detta skulle kosta och hur mkt vi skulle kunna tjäna på den! detta ska då in nästa torsdag! så alltså om en vecka och två dagar!! Detta har gubbj*veln vetat om sedan kursen började men han har slösat bort de första 6 veckorna med att prata skit! med skit menar jag verkligen skit! vi har gjort listor, listor på vilka känslor en entreprenör kan ha (detta gjorde vi tre gånger), skillnader mellan en entreprenör och en chef. Vi har tittat på en disney film för han ville illustrera Teamwork! = skit! så vill du ha lite känslor kära professor här kommer de!
* Förbannad
* Irriterad
* Arg
* Jävligt arg!
* Kokande av vrede! 

Varför irriterar detta mig så mkt kan man ju undra! jo det är så här förstår ni, under de första veckorna frågade vi läraren om vad det egentligen är som ska lämnas in den 21 oktober (aka nästa torsdag) han svarade då - jag citerar - "ja det är inte mycket, mest vad ni har för idé, varför ni tror den skulle sälja o lite sånt, inte mer än en sida!" Så ngt förändrades uppenbarligen på vägen som han glömde berätta för oss! så istället för att gå på klassfest ikväll så ska jag nu ta fram fakta till vår affärsidé, möjligheter att få ut det på marknaden! Och istället för att alls vara social denna vecka ska jag i morgon sitta i bibblan så länge som möjligt och arbeta med entreprenörskap! eftersom detta inte är vår enda lärare som är dum på detta sätt är vi i princip samma situation i Sponsorship o event där vi i förra veckan fick grupper och uppgit som ska in nästa fredag.. så det kommer jag göra hela torsdag kväll.. framförhållning är inget de jobbar med här på den gröna j*vla ön!

- bra väder har vi dock.. man kan gå utan jacka! både igår o idag! så det är ju bra!

-JAG SER RÖTT NU!!!

två stressiga veckor!

Ja nu kommer det bli lite stressigt innan vårt efterlängtade Midterm-break!
Vi ska lämna in arbeten i följande ämnen:
Managing for professionals
Sponsorship and event marketing
Professional oral communication
hrm det lät ju faktiskt inte så mkt nu när jag listade det men om man tänker på att jag redan lämnat in ett arbete i Design och delivery training plus att vi har inlämning i det ämnet veckan efter lovet så blir det lite mer..
Men denna stress slutar i en resa till Galway och sedan vidare till Dublin där min underbara familj möter mig! jäj! :D

Kilkenny!

Idag passade vi på att åka till Kilkenny, en liten stad med ca 9000 invånare som ligger ungerfär en halv timme med tåg bort! det var en jätteliten, fin och mysig stad med bättre shopping än här! dagens fråga blir alltså; "varför har en stad med 9000 invånare bättre shopping än en stad med 59000 invånare?!" hm.. staden bestod emst utav ett stort antal kyrkor men för oss okyrkliga så ser alla likadana ut så vi gick bara till en.. de andra hade ju vart slöseri med tid! =) Men däremot hade de ett slott som var otroligt fint med en riktig slottsträdgård o allt. Där gick vi däremot in för att se hur det var förr.. vi fick tyvärr inte ta några kort inne..

Lite bilder! =)

Sanna, Kathrin o Sabine


Ngn kyrka..


Slottsträdgården typ..


ganska långt att gå för att komma upp till själva slottet...


Kilkenny Castle..

Jag och slottet =)


En hoppbild från Kilkenny! =)


hehe!


BÄSTA AV ALLT!! JAG HITTADE EN VILA BUTIK!!!!!


Vädergudarna gillar inte mig - men tanten på superquinn gör..

Idag var första dagen på sju veckor som jag inte hade med mig mitt paraply till skolan.. varje dag ligger det säkert nedpackat i väskan i fall vädret skulle få för sig att vänta.. denna morgon bytte jag väska vilket innebar att paraplyet glömdes, jag kom på det på väg till skolan men just då var det strålande sol och varmt så jag tänkte att äsch det går nog bra! icke sa nicke, när jag klev ut skolan klockan halv fyra öste regnet ner, dessutom blåste det orkan så allt kom från höger sida! Det positiva är dock att paraplyet hade nog ändå inte hållt hela vägen hem.. för att sammanfatta kan jag ju säga att jag såg ut som en dränkt katt när jag gick in till Superquinn (vår matvarubutik runt hörnet).. jag kom tillslut fram till kassan och hade packade upp alla varorna framför vår favoritkassörska (en dam i sina övre 50 år som pratar oändligt länge med alla), hon tittade upp på mig, rynkade pannan och sedan började följande konversation: (sak översätta så gott de går)
ST - Men vad har hänt med dig vännen?
Jag- Det började regna..
ST - Du är ju helt genomblöt, det fungerar inte, du kommer bli sjuk, har du varit sjuk här ännu?
Jag - Nej inte ännu...
ST - Är du på väg hem nu?
Jag - Ja
ST- Då måste ta en varm dusch så fort du kommer hem! 
Jag - hm.. jag vet.. 
ST - Ja jag vill inte se att du kommer in hit sen och är sjuk! 
Jag - nej det vill inte jag heller.. 
ST -  Använder du ditt bonuskort som jag gav dig?
Jag - jajjemensan!
ST - Det är bra det, jag hoppas du vinner!
Jag - det gör jag också!
ST - Skynda dig hem nu och bli varm!
Jag - visst.. hej då!
ST - Hej då vännen!

Hon är allt för go hon.. dock tittade alla i kön på mig som om jag vore en idiot, undrade väl varför i herrans namn jag gick när det regnade..
Idag är det kanelbullens dag i Sverige, kul för er, de hade inga kanelbullar på superquinn..

Ps. nu har jag bokat mina biljetter till och från USA över jul o nyår.. inget kan stoppa oss nu ;)

En lugn helg

Med risk att gå händelserna i förväg så säger jag redan nu att detta kommer att bli en lugn helg! jag har planerat att det ska vara en lugn helg.. jag ska sova ut, göra det jag vill, äta riktig mat och bara vara.. gå ner till stan och ta en über lång kaffe på ett bokcafé! guld, jag kan knappt vänta! :)
de andra har planerat resor, Sabine, Kathrine och Franzi är i Killarny och Caro och Kathy är åker i morgon till killkenny! men vi svenskar sa NEJ VI SKA FAN INTE ÅKA NGNSTANS DENNA HELGEN!!! och så får det bli! just nu håller vi på att laga potatisgratäng och fläskfilé och så har vi köpt glass till efterrätt! detta är vår helg! I och för sig måste jag plugga på söndag, jag har nu mera 5 st grupparbeten som alla har inlämning om 3 veckor.. i går kväll vid 23 tiden fick jag ett panik sms från en av mina gruppmedlemar - hon hade panik av ngn anledning.. men vi löste det.. :)
nu har jag även bokat resa hem till Sverige den 17e december! eller ja, jag fick boka till Kastrup eftersom alla biljetter till göteborg redan var slut eller kostade 7000 kr (skojar inte!) så mina stackars föräldrar får köra 3h enkel väg för att hämta mig.. ledsen mammi o pappi! :)
håller dessutom på att försöka boka biljetter till min underbara kaliforniaresa över jul o nyår! ska bli så grymt kul att resa runt lite och bara vara i 3 veckor! me like! :D

jag antar att jag har ansvar för potatsigratängen eftersom sanna sitter i telefon så jag får väl göra mitt jobb här!

RSS 2.0